Skip to main content

Gladiatorul cu chip de copil

Gladiatorul cu chip de copil

Gladiatorul cu chip de copil

Am participat la meciul dintre România și Spania și am avut plăcerea să îl văd la lucru pe unul dintre cei mai proeminenți jucători ai generației sale, Emanuel Cățe. Este un baschetbalist cu care am avut plăcerea să lucrez și m-am bucurat să văd un progres remarcabil, m-am bucurat că echipa națională a României, deși foarte tânără, a reușit să facă un meci onorabil în fața unor jucători care joacă la cel mai înalt nivel în Liga Endesa.

Revenind la vârful de generație, care este Cățe, m-am trezit în timpul jocului aplaudând, exclamând, strigând la acțiunile lui, lucru care nu mi s-a mai întâmplat demult! Am fost efectiv entuziasmat să văd că un jucător român, un tânăr jucător român, nu numai că face față, dar foarte mulți jucători spanioli au tremurat în prezența lui!

Emanuel, Emi cum îi spunem, este un exemplu că educația merge mână în mână cu pregătirea baschetbalistică, avem în el dovada că se poate face sport de performanță și cu bun simț, și cu sacrificiu, demnitate, dragoste de țară. Avem un exemplu că avem de ce să lucrăm, m-am bucurat foarte mult!

Aș vrea ca tinerii să vadă, să înțeleagă despre ce e vorba, aș vrea ca noi, toți antrenorii care suntem în jurul terenului, să ne străduim mai mult, să găsim cât mai mulți ca Emi în viitor, pentru că așa vom putea să progresăm, să jucăm cu oricine. Așa nu vom avea frică de nimeni, vom putea juca în elita baschetului european. 

Scriu aceste rânduri sub impresia ultimului meci, sper ca toată lumea baschetbalistică să fie în jurul naționalei României, care face o treabă foarte bună, acești tineri trebuie încurajați. 

Apropo de tineri, am văzut și alți tineri cu mult curaj, pe Diculescu, pe Gheorghe, pe Tohătan, oameni care ne dau speranță și îmi doresc ca cei din baschet să înțeleagă că aceste reglementări, care încurajează tinerii români să joace, nu sunt în van și în final ne bucurăm că au meciuri tari în Liga Națională și se pot exprima fără probleme în meciurile internaționale.

Urmează un joc crucial, cel cu Israelul, sper ca băieții să înțeleagă importanța momentului și să se bată până la ultima picătură de energie, pentru că e vremea lor! Acum e momentul să arate!

Hai România!

 

FOTO sursă: Facebook FRBaschet

(0) Comments