Skip to main content

Shone Đurović: ”Vara, cea mai importantă parte a pregătirii noului sezon!”

Shone Đurović: ”Vara, cea mai importantă parte a pregătirii noului sezon!”

Shone Đurović: ”Vara, cea mai importantă parte a pregătirii noului sezon!”

Pentru toți cei care sunt implicați în proiectele GHEPARZII, Shone este ”vocea rațiunii” atunci când mănâncă, se odihnesc sau fac antrenamente de pregătire fizică. El este specialistul care îi ajută pe sportivii noștri să fie în formă maximă, pentru ca progresul baschetbalistic să poată fi deplin. 

Shone va fi prezent, alături de Marcel Țenter și restul echipei, la GHEPARZII Summer Camp 2022 de la Satu Mare, ce se va desfășura în perioada 26 iunie - 2 iulie și pentru care înscrierile sunt în toi. Am stat de vorbă cu Shone pentru a intra încet-încet în atmosfera de Summer Camp!

gheparzii.ro: Shone, ești deja un obișnuit pentru cei care muncesc și progresează alături de Gheparzii la Târgu Mureș sau în summer-camp-urile organizate în toată țara. De ce este important pentru sportivi să se antreneze alături de un profesionist în pregătire fizică?
Nenad ”Shone” Đurović:
Un tânăr sportiv trebuie să muncească din greu la mobilitate, agilitate, echilibru, să-și întărească mereu corpul, la tehnici de alergare și săritură, la prevenția accidentărilor... Toate acestea pot fi făcute doar cu sprijinul unui antrenor specializat profesionist. După ce pui la punct toate aceste aspecte, este mult mai ușor să lucrezi partea tehnică a unui baschetbalist.

gheparzii.ro: Cât de mult poate să progreseze, din punct de vedere fizic, un sportiv pe parcursul unei veri, dacă se antrenează profesionist?
Nenad ”Shone” Đurović:
Orice sportiv progresează cel mai mult atunci când are parte de antrenamente de individualizare, întrucât va putea să își lucreze și să își îmbunătățească aspectele mai puțin dezvoltate. Este dificil să faci asta în timpul sezonului, însă în pauza dintre stagiuni este momentul potrivit pentru a ne ”încărca bateriile”, a lucra la prevenția accidentărilor și la a ne îmbunătăți unele aspecte. În opinia mea, lucrul din pauza dintre sezoane concentrat pe tehnică și forță este probabil cea mai importantă parte a pregătirii noului sezon. 

gheparzii.ro: Cum poate influența pregătirea fizică jocul unui sportiv?
Nenad ”Shone” Đurović:
Munca individuală îmbunătățește capacitățile fizice și tehnice ale sportivului, iar aceste aspecte ne vor ajuta în noul sezon. 

gheparzii.ro: Ești specialist și în nutriție, ce încerci să le transmiți sportivilor în această privință în timpul camp-urilor?
Nenad ”Shone” Đurović: Toate aceste aspecte, împreună, sunt rețeta succesului - antrenamentele, nutriția, somnul... În timpul antrenamentelor, consumăm vitamine, minerale, pe care le recâștigăm prin dietă, cu aportul de proteină ne ajutăm mușchii să crească, consumând carbohidrați, ne asigurăm energia... Deci, nutriția este un foarte important segment al progresului!

gheparzii.ro: Mulțumim, Shone! Ne vedem la Satu Mare!


 

Cine este Nenad ”Shone” Đurović

Shone are o carieră impresionantă de sportiv de performanță în spate, fiind la fel de experimentat și în calitate de preparator fizic. El face parte din echipa GHEPARZII încă din 2019, participând la antrenamentele de individualizare de la Târgu Mureș, precum și la camp-urile GHEPARZII

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Belgrad, Nenad Đurović a practicat atletismul, specializându-se pe cursele de 400 de metri și 4x400 de metri ștafetă. Și-a reprezentat țara, Yugoslavia, la cel mai înalt nivel, cu numeroase participări în finalele Campionatului European și Balcanic, culminând cu un impresionant loc 4 la Campionatul Mondial de la Tokyo din 1991 cu echipa de ștafetă a Yugoslaviei. 

După încheierea carierei de sportiv, Shone a devenit preparator fizic (fitness trainer) pentru echipele de volei feminin și masculin ale clubului Steaua Roșie Belgrad. În perioada 2000-2005, a contribuit la patru titluri naționale și o Cupă a Serbiei obținute de legendarul club belgrădean. 

A trecut pentru un an în Muntenegru, la echipa de volei masculin Budvanska Rivijera, din sezonul 2005-2006 mutându-se în România. În țara noastră, a lucrat pentru echipele de volei Metalul Galați (feminin), cu care a câștigat patru titluri naționale și trei cupe, și Medicina Târgu Mureș. 

Nenad Đurović a ales apoi Rusia pentru continuarea carierei, reușind două medalii de bronz cu Omicha Omsk, pentru ca din sezonul 2014-2015 să revină în țara noastră, unde a lucrat cu Alba Blaj (campion național) și Târgoviște (câștigător al SuperCupei). 

A avut numeroase colaborări cu echipe naționale (Serbia - medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 2006 și argint la European în 2007, Bulgaria și Muntenegru).


 

Înscrie-te la Summer Camp!

GHEPARZII Summer Camp Satu Mare va avea loc în perioada 26 iunie - 2 iulie la Satu Mare, iar rețeta este deja clasică: Marcel Țenter, echipa sa de specialiști, sportivii dornici de progres și multă muncă!

Toți cei interesați sunt rugați să transmită un e-mail la inscrieri@gheparzii.ro pentru a primi toate detaliile. 

Atenție! Numărul de locuri este limitat, așadar nu pierdeți vremea și rezervați-vă locul alături de GHEPARZII!

(0) Comments