Skip to main content

O vară cu mult progres la GHEPARZII

O vară cu mult progres la GHEPARZII

O vară cu mult progres la GHEPARZII

Primul sezon al taberelor de vară organizate de GHEPARZII s-a încheiat în week-end cu ultimul SummerCamp, iar rezultatele muncii noastre se vor vedea cu siguranță în noul sezon ce stă să înceapă.

Suntem norocoși! Am avut parte de sportivi deosebiți, implicați total în procesul de pregătire și determinați să acumuleze cât mai mult, suportul părinților a fost unul pe măsură și ne-am bucurat să îi avem alături, au înțeles și ei ce efort mare depun copiii lor, cât de deosebiți sunt și ce nevoie mare au de sprijin. 

Am diversificat cunoștințele transmise sportivilor, adăugând psihologia sportivului, nutriție și dietă, prevenția accidentărilor. Tăria mentală este de o importanță deosebită în viața și activitatea unui sportiv de performanță, iar această latură a fost tratată cu maxim profesionalism în cadrul camp-urilor de dr. Isabelle Țenter. Discuțiile cu sportivii și părinții, jocurile și temele abordate au deschis noi teritorii fertile de dezvoltare mentală pentru participanți.

Ar fi fost imposibil, însă, să ne ridicăm la nivelul dorit fără sprijinul multor oameni inimoși, profesioniști adevărați, care au lăsat baltă proiecte personale, concedii sau week-end-uri pentru a fi alături de noi, pentru a-i ajuta pe sportivi să progreseze! 

Le mulțumim din suflet și sperăm să colaborăm în continuare în beneficiul acestor minunați sportivi!

Un plus de forță, atât la propriu, cât și la figurat a venit de la Nenad ”Shone” Đurović, cel care a ghidat partea de pregătire fizică în cadrul camp-urilor de vară. ”Shone” nu doar că a împins limitele fiecărui sportiv, determinându-i să se autodepășească, dar a contribuit din plin la schimbarea mentalității sportivilor și părinților în ceea ce privește modul de viață al unui atlet, dieta și nutriția lui, importanța somnului și prevenția accidentărilor, informații esențiale pentru desăvârșirea sportivilor de performanță!

Nu am fi putut trece peste impasul generat de perioada de convalescență a lui Marcel Țenter fără sprijinul lui Branko Jorović, fostul mare baschetbalist sârb spunând ”Prezent!” la apelul lui coach Marcel. Branko a condus două camp-uri ale verii, transmițând participanților entuziasmul, profesionismul și dragostea de baschet care i-au caracterizat frumoasa carieră de jucător.

O treabă excelentă au făcut și cei de la Sport Advisor, care au coordonat comunicarea atât cu sportivii și părinții, cât și cu ”exteriorul”, astfel încât toată lumea să afle de oportunitățile pe care activitățile GHEPARZII le deschid sportivilor de performanță. 

Atenția la detalii, corectitudinea execuțiilor, ritmul și intensitatea corecte au fost mereu supravegheate de Alin Săftel, inimosul antrenor bucureștean fiind permanent pe fază să îndrume sportivii. De asemenea, ajutorul voluntarilor mureșeni Florina Pora și Soos Zolt, precum și al ieșeanului Iulian Horlescu și ploieșteanului Victor Constantin a fost neprețuit!

Un plus de profesionalism a adus echipa KM Performance (Irina Gavrilă, Silviu Severin, Andreea Lazăr), care a implementat sistemul de măsurători Frame Movement Screen la sportivii de Under 15 / Under 16, o unealtă extrem de utilă în urmărirea obiectivelor de dezvoltare fizică pe termen lung ale sportivilor. 

Nu în ultimul rând, am beneficiat de munca unor adevărați profesioniști în tehnica fotografiei, care ne-au ajutat să ilustrăm perfect intensitatea cu care s-a muncit! Manases Sandor, fotograf independent și Roxana Petrean, de la Foto27 ne-au ajutat să avem o vară plină de amintiri minunate. 

Le mulțumim încă o dată tuturor, suntem convinși că împreună am influențat în mod pozitiv carierele și viețile acestor viitori sportivi de performanță!

Vom continua munca, atât prin antrenamente de individualizare la Cluj-Napoca și Târgu Mureș, cât și prin camp-urile de week-end pe care le vom anunța în viitorul apropiat. 

(0) Comments