Skip to main content

Interviurile GHEPARZII, episodul 2 - Emi Cățe, în cea mai puternică ligă de baschet din Europa!

Interviurile GHEPARZII, episodul 2 - Emi Cățe, în cea mai puternică ligă de baschet din Europa!

Emanuel Cățe este, fără doar și poate, liderul noii generații de baschetbaliști români. Deși are doar 22 de ani, pivotul de 2,06 metri are deja o vastă experiență internațională, care cuprinde un turneu final EuroBasket, o finală de Euroligă pentru juniori, un titlu la Campionatul European Under 20 Divizia B, a jucat în Basketball Champions League și are deja cinci sezoane în campionatele de seniori din Spania!

Component al generației '97, Emi este liderul unui contingent de sportivi cu care România speră să revină pe prima scenă a baschetului european și care a reușit în urmă cu trei ani să câștige turneul final al Campionatului European Under 20 de la Oradea.

Născut în București, Cățe a început baschetul la 12 ani, la Baller București, însă prima legitimație a fost la Dinamo, unde a petrecut primii doi ani. A mai evoluat un an la Dan Dacian, club pe care l-a părăsit înainte să împlinească 16 ani, pentru a merge la marele Real Madrid! 

La Madrid, Cățe a fost coechipier cu copilul-minune al baschetului european, Luca Doncic, dar și cu alți sportivi de excepție. Au reușit să câștige Adidas Next Generation Tournament în 2015, competiție considerată Euroliga juniorilor, iar Emi a fost printre remarcați, doborând recordul de opt ani al celor mai multe capace administrate de un singur jucător într-un meci al turneului final al competiției. 

În 2017, Emi a fost MVP al naționalei Under 20 a României, câștigând turneul final al Campionatului European Divizia B, la Oradea. La finele turneului, Emi a trecut sub bagheta lui Marcel Țenter pentru a reprezenta tricolorul la turneul final al EuroBasket 2017, la Cluj-Napoca. Avea deja doi ani în cel mai puternic campionat din Europa, Liga ACB, în maieul celor de la Real Betis Sevilla. 

Își dorea, însă, mai multe minute de joc, astfel că a trecut în eșalonul secund pentru sezonul 2017-2018, la Prat Joventud, iar decizia s-a dovedit inspirată: în 30 de meciuri a bifat 9 double-doubles, a bifat recordul de recuperări într-un meci (21 vs. Coruna), fiind unul dintre cei mai eficienți sportivi ai ligii. 

A revenit, așadar, cu forțe proaspete în Liga ACB, ultimele două sezoane găsindu-l în maieul celor de la UCAM Murcia, echipă cu care a evoluat cu succes în Basketball Champions League.

Așadar, cel de-al doilea invitat al Interviurilor GHEPARZII este Emanuel Cățe, gazda conversației fiind Marcel Țenter. Interviul poate fi urmărit live pe canalul nostru de Youtube joi, începând cu ora 19 - CLICK AICI. Tot acolo poate fi vizionat și primul episod al Interviurilor, cel cu Gheorghe Mureșan (click AICI).

(0) Comments