Skip to main content

Interviurile GHEPARZII, ep. 8: Cu Kyndall Dykes despre învingători

Interviurile GHEPARZII, ep. 8: Cu Kyndall Dykes despre învingători

Interviurile GHEPARZII, ep. 8: Cu Kyndall Dykes despre învingători

Născut în 1987 la New Orleans, în Statele Unite ale Americii, Kyndall Dykes, și-a început cariera de profesionist după absolvirea colegiului, prima sa echipă din Europa fiind U-Mobitelco Cluj-Napoca cu care a semnat la mijlocul sezonului 2009-2010, pe când antrenor era chiar Marcel Țenter. Înainte de acest episod, ”KD” avusese un eșec în Maroc, unde a rezistat doar două luni.

Kyndall Dykes
Alături de Tyler Morris, la primul titlu câștigat în România.

S-a impus repede sub panourile din România, dar mai ales în sufletele fanilor, prin dăruirea cu care aborda fiecare duel, indiferent de numele adversarului. Jucător spectaculos, de explozie, cu precizie bună de la distanță și extrem de atletic, Kyndall Dykes a adus nu numai spectaculozitate în baschetul românesc, ci și siguranță în echipele la care a evoluat, prin asumarea rolului de lider. 

Un învingător prin definiție, Kyndall a și câștigat o seamă de trofee în România: Campion al României (U-Mobitelco Cluj-Napoca 2010-2011, U-Banca Transilvania 2016-2017), Câștigător al Cupei României (U-Banca Transilvania 2015-2016 și 2016-2017) și câștigător al SuperCupei României cu U-Banca Transilvania (2016). În țara noastră a mai evoluat la BC Mureș, însă și în Ucraina (BC Goverla, Polytekhnika-Halychyna), Israel (Galil Gilboa), Italia (APU Udine), Polonia (Asseco Arka Gdynia) și Liban (Beirut Club).

Kyndall Dykes va vorbi cu Marcel Țenter despre ce înseamnă să fii un învingător, dialogul lor urmând să fie difuzat live joi, 9 iulie, cu începere de la ora 19, atât pe canalul de youtube Gheparzii, cât și pe pagina noastră de facebook.

FOTO: Transilvania Reporter, CJSport

(0) Comments