Skip to main content

Nenad Đurović dă forță GHEPARZILOR

Nenad Đurović dă forță GHEPARZILOR

Nenad Đurović dă forță GHEPARZILOR

Deja un obișnuit al evenimentelor GHEPARZII, Nenad ”Shone” Đurović este cel care se îngrijește de forma fizică a sportivilor din programele noastre de vară.

Shone are o carieră impresionantă de sportiv de performanță în spate, fiind la fel de experimentat și în calitate de preparator fizic.

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Belgrad, Nenad Đurović a practicat atletismul, specializându-se pe cursele de 400 de metri și 4x400 de metri ștafetă. Și-a reprezentat țara, Yugoslavia, la cel mai înalt nivel, cu numeroase participări în finalele Campionatului European și Balcanic, culminând cu un impresionant loc 4 la Campionatul Mondial de la Tokyo din 1991 cu echipa de ștafetă a Yugoslaviei. 

După încheierea carierei de sportiv, Shone a devenit preparator fizic (fitness trainer) pentru echipele de volei feminin și masculin ale clubului Steaua Roșie Belgrad. În perioada 2000-2005, a contribuit la patru titluri naționale și o Cupă a Serbiei obținute de legendarul club belgrădean. 

A trecut pentru un an în Muntenegru, la echipa de volei masculin Budvanska Rivijera, din sezonul 2005-2006 mutându-se în România. În țara noastră, a lucrat pentru echipele de volei Metalul Galați (feminin), cu care a câștigat patru titluri naționale și trei cupe, și Medicina Târgu Mureș

Nenad Đurović a ales apoi Rusia pentru continuarea carierei, reușind două medalii de bronz cu Omicha Omsk, pentru ca din sezonul 2014-2015 să revină în țara noastră, unde a lucrat cu Alba Blaj (campion național) și Târgoviște (câștigător al SuperCupei). 

A avut numeroase colaborări cu echipe naționale (Serbia - medaliat cu bronz la Campionatul Mondial din 2006 și argint la European în 2007, Bulgaria și Muntenegru).

Nenad Đurović s-a stabilit în Târgu Mureș și coordonează partea de pregătire fizică a GHEPARZII Summer Camps 2019.

Shone s-a arătat bucuros de oportunitatea de a lucra cu sportivii din cadrul programelor GHEPARZII:

Marcel Țenter este un om uimitor, mereu animat de energie pozitivă, sunt bucuros că am devenit prieteni, nu doar colegi! Toată energia sa pozitivă este transferată în antrenamente, pune multă pasiune în tot ceea ce face și este atent la toate detaliile. Sportivii simt pasiunea și energia și, în mod firesc, se implică la rândul lor la maxim în fiecare antrenament. Îmi este foarte ușor să lucrez în aceste condiții și îmi face o deosebită plăcere!

La rândul său, Marcel Țenter s-a arătat încântat de colaborarea cu Nenad Đurović:

Shone este un profesionist adevărat, lucrează la cel mai înalt nivel și nu lasă nimic la voia întâmplării. Are expertiză la nivel mondial și suntem bucuroși că face parte din echipa care ajută acești minunați copii pe care îi avem la camp-uri să progreseze, să devină tot mai buni!

Programul GHEPARZII Summer Camps cuprinde șase camp-uri de vară dedicate baschetbaliștilor din categoriile U13/U14 și U15/U16 ce se desfășoară la Târgu Mureș. Pe lângă zece ore de antrenamente specifice de baschet și pregătire fizică, sportivii participă la discuții pe teme de psihologia sportivului, cu dr. Isabelle Țenter, de prevenția accidentărilor, nutriție și alte teme de interes. 

(0) Comments