Skip to main content

Marcel Țenter: ”Vrem o legătură de lungă durată cu sportivii”

Marcel Țenter: ”Vrem o legătură de lungă durată cu sportivii”

Marcel Țenter: ”Vrem o legătură de lungă durată cu sportivii”

Primul SummerCamp al verii 2022 se apropie, baschetbaliștii înscriși sunt nerăbdători, la fel cum suntem și noi! Antrenorul Marcel Țenter, fondatorul și coordonatorul proiectului GHEPARZII, dezvăluie care au fost rațiunile pentru care s-a ales Satu Mare pentru acest prim camp și la ce trebuie să se aștepte jucătorii ce participă de la cele șapte zile de antrenamente. 

 

gheparzii.ro: Începem seria Summer-Camp-urilor GHEPARZII cu evenimentul din Satu Mare, ce va avea loc în perioada 26 iunie - 2 iunie. De ce Satu Mare?

Marcel Țenter: În primul rând pentru că aici m-am născut și am simțit că trebuie să dau ceva înapoi comunității în care m-am format. Aș dori pe această cale să le mulțumesc antrenorilor cu care am lucrat și care au avut grijă ca jucătorul Marcel Țenter să aibă toate condițiile pentru a se dezvolta. Mă refer în primul rând la domnul Gunther Mahler și mai ales la domnul profesor Ioan Feflea, am spus în special pentru că am lucrat mult cu domnul Feflea și îi sunt absolut recunoscător pentru toate eforturile pe care le-a făcut cu mine!

În rest, Satu Mare pentru că aici este o comunitate baschetbalistică ce s-a dezvoltat mereu.


gheparzii.ro: Toată lumea știe că la camp-urile tale se muncește și se progresează din plin, așadar asta nu va fi o surpriză. Care sunt, totuși, surprizele camp-ului de la Satu Mare?

Marcel Țenter: Da, camp-urile noastre nu se adresează, ca masă, multor jucători, avem în general 20-25 de participanți la fiecare ediție, pentru că ne dorim să avem timp fizic să avem grijă de fiecare jucător și să ne asigurăm că lucrăm în zona în care sportivul are cea mai mare nevoie. 

Analizăm absolut toate antrenamentele și pe fiecare jucător în parte, avem discuții separate cu acești sportivi și încercăm să le oferim din cunoștințele noastre, astfel încât camp-urile noastre să fie cât mai utile. 

Acest camp, în mod particular, va avea în componență latura de muncă în zona de tehnică individuală în prima parte a fiecărei zile, iar în a doua parte ne vom axa pe relații de joc și concursuri în care să vedem tehnici folosite în cadrul jocurilor de ”1 la 1”, ”2 la 2”, ”3 la 3” și chiar ”4 la 4”. 

Vom avea foarte multe concursuri, mai ales că invitatul nostru special este un shooter remarcabil, mă refer la Porter Troupe. El se antrenează intens în ultima vreme și abia așteaptă ca tinerii participanți la camp să îl provoace.

Totodată, aducem cu noi mașina de antrenat aruncările Dr. Dish, un aparat de ultimă generație care ne va ajuta să lucrăm cât mai mult și mai bine și în această zonă. Bineînțeles, latura fizică va fi intens antrenată, Shone Đurović este nerăbdător să îi cunoască pe sportivi și să lucreze cu ei intens în această perioadă. 

 

gheparzii.ro: Cui i se adresează acest camp?

Marcel Țenter: Oricărui jucător care își dorește un pic mai mult, care vrea să afle mai multe lucruri despre el, care sunt lucrurile pe care le poate face mai bine și cum.

Vrem să stabilim o legătură de lungă durată cu sportivii care vin în camp-urile noastre, pentru a fi siguri că linia lor de dezvoltare este una continuă și crescătoare și ne dorim să fim parte din acest proces de dezvoltare al fiecărui baschetbalist. 

 

GHEPARZII SummerCamp Satu Mare va începe duminică, 26 iunie.
 

(0) Comments