Skip to main content

Baschetul, primul sport cu activitate juvenilă după pandemie

Baschetul, primul sport cu activitate juvenilă după pandemie

Baschetul, primul sport cu activitate juvenilă după pandemie

Epidemia de coronavirus care a afectat întreg globul a trimis în moarte clinică mai ales sporturile de echipă, reglementările drastice în privința desfășurării competițiilor afectând grav activitatea tuturor cluburilor sportive din țară. 

Spre bucuria noastră, baschetul este primul sport de echipă din România care a dat semne de revenire în ceea ce privește cluburile de juniori. Federația Română de Baschet a reușit să organizeze Turneele Naționale de Juniori, prin care se închide, practic sezonul precedent, atât la feminin, cât și la masculin pentru categoriile de vârstă Under 13, Under 14, Under 16, Under 18 și Under 20. Totul cu maxim de siguranță, respectându-se toate condițiile impuse de Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului pentru competițiile desfășurate în aer liber.

Beneficiind de cooperarea Primăriei Ploiești, care a pus la dispoziție baza sportivă din Parcul Vest, turneele finale ale juniorilor se desfășoară în trei serii, după cum urmează:

  • ● 7-10 septembrie 2020 – Turneele Nationale U20 (masculin) si U15 (masculin si feminin)
  • ● 12-15 septembrie 2020 - Turneele Nationale U16 (masculin si feminin) si U13 (masculin si feminin)
  • ● 17-20 septembrie 2020 - Turneele Nationale U18 (masculin) si U14 (masculin si feminin)
  •  
Marcel Țenter

 

Fondatorul GHEPARZII, Marcel Țenter, a profitat de ocazie pentru a participa la acțiunea Federației și a ținut să felicite organizatorii pentru șansa deosebită oferită tinerilor baschetbaliști de a simți din nou gustul competiției:

Sunt foarte impresionat de efortul tuturor celor implicați în această acțiune, trebuiesc felicitați toți cei care au contribuit la relansarea competițiilor de baschet, suntem primul sport din România care repornește competițiile la nivel de juniori! Sunt entuziasmat mai ales de efortul depus de copii, energia și dăruirea lor ne generează un sentiment fantastic! Sper să continuăm cu aceste competiții, pentru că este păcat să nu facem tot ce ne stă în putință pentru a oferi tinerilor noștri cadrul ideal pentru progres

FOTO: Alina Cojocaru / FRB

(0) Comments